Please use this identifier to cite or link to this item: https://elar.usfeu.ru/handle/123456789/9967
Title: Исследование процесса размола
Other Titles: Refining process research
Authors: Вихарев, С. Н.
Issue Date: 2020
Publisher: УГЛТУ
Citation: Вихарев, С. Н. Исследование процесса размола = Refining process research / С. Н. Вихарев // Деревообработка: технологии, оборудование, менеджмент XXI века : труды XV Международного евразийского симпозиума 6–8 октября 2020 г. / [под научной редакцией В. Г. Новоселова] ; Министерство науки и высшего образования РФ, Уральский государственный лесотехнический университет. – Екатеринбург, 2020. – С. 29–34
Abstract: In article the literary review on process of refining of fibrous semi-finished products is carried out [1−50]. At first the XX century such indirect parameters of process of grind as the pulse pressure, forces, temperature, time of refining, an inter knife gap, vibration and noise were investigated. However, all theories describing grind process have semi-empirical character. The model of contact interaction of knives with a fibrous semi-finished product taking into account its viscoelastic properties is not developed.
В статье проведен литературный обзор процесса размола волокнистых полуфабрикатов [1−50]. С начала XX века исследовались такие параметры процесса размола, как импульсное давление, силы, температура, время размола, межножевой зазор, вибрация и шум. Однако все теории, описывающие процесс размола, носят полуэмпирический характер. Не разработана модель контактного взаимодействия ножей с волокнистым полуфабрикатом с учетом его вязкоупругих свойств.
Keywords: РАЗМОЛ ВОЛОКНИСТЫХ ПОЛУФАБРИКАТОВ
URI: https://elar.usfeu.ru/handle/123456789/9967
ISBN: 978-5-94984-759-6
Origin: Деревообработка: технологии, оборудование, менеджмент XXI века : труды XV Международного евразийского симпозиума. – Екатеринбург, 2020
Appears in Collections:Деревообработка: технологии, оборудование, менеджмент XXI века

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
DER_2020-06.pdf786,88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.